Aquest dijous a l'Oficina de Turisme de Sort s'ha dut a terme una de les 6 sessions informatives i de debat per determinar un full de ruta amb el que el Departament de Territori i Sostenibilitat es basarà per elaborar l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya.

Les sessions estan obertes a qualsevol persona o entitat interessada.

L'objectiu de les sessions és crear un espai d'interacció i reflexió, amb una visió estratègica que permeti elaborar les actuacions prioritàries per protegir la biodiversitat.

L'Estratègia que elaborarà el departament actuarà sobre 6 premisses, la conservació del patrimoni natural, l'adaptació de la governança a la realitat social, valorar els beneficis historicoculturals, implementar un model territorial compatible amb la conservació del patrimoni natural, a més d'ampliar les oportunitats econòmiques que interaccionin directament amb ell.

Aquest primer pla d'actuació finalitzarà al 2021, el projecte complet està previst per al 2030.

El Pirineu avui