Després de deu anys lluitant per a fer pagar a les companyies elèctriques una taxa municipal pel pas de les línies elèctriques de mitjana i alta tensió, finalment el tribunal suprem ha dictat a favor.

Des dels ajuntaments que disposen de línies de transport com el de Tremp, amb el nou impost, veuen una altra via d'on treure ingressos i suplir les retallades d'altre taxes.

Tots els ajuntaments que van aprovar l'ordenança a finals del 2014 poden iniciar els tràmits dels cobraments dels anys 2015, 2016 i 2017. Un dels municipis que reclamarà els cobraments serà la Torre de Capdella.

Aquest dijous, en el consell d'alcaldes, l'advocat assistirà a la reunió per informar als ajuntaments sobre com iniciar els tràmits i com s'aplicarà el nou impost d'ocupació pública de les línies de transport.

Parlen al vídeo: JOAN UBACH, ALCALDE DE TREMP - JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA

El Pirineu avui