El Dia Mundial de l'Activitat Física se celebra des del 2002 a tot el món i Catalunya hi està participant des de l'1 d'abril i fins al 30 d'abril per vuitè any consecutiu, amb diverses iniciatives de promoció arreu del territori sota el lema "Gent Activa, Gent Feliç", amb l'objectiu de promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras; el secretari de Salut Pública, Dr. Joan Guix, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, han presidit l'acte central de la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física a Catalunya, que s'ha celebrat aquest dijous al Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell. A més, el periodista de Rac1, Jordi Basté ha realitzat un programa especial de ràdio des de el mateix Parc.

Aquesta macro jornada lúdica i esportiva està impulsada per la Generalitat de Catalunya a través del programa PAFES i l'activitat central ha estat organitzada per l'Ajuntament de la capital de l'Alt Urgell.

Els protagonistes de la celebració esportiva han sigut 1.200 alumnes urgellencs de tots els centres educatius de la capital alturgellenca així com prop d'un centenar de persones majors de 60 anys, que han pres part al llarg de dues hores en les 18 activitats físiques organitzades pel Servei d'Esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell amb el suport d'un centenar de joves voluntaris.

Les activitats esportives s'han iniciat tres quarts de deu del matí al Prat del Dot, un espai a l'aire lliure annex al Rafting Parc.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - DR. JOAN GUIX, SECRETARI DE SALUT PÚBLICA - GERARD FIGUERAS; SECRETARI GENERAL D'ESPORTS

El Pirineu avui