L'ajuntament de Fontanals vol donar a conèixer el patrimoni cultural i històric que es conserva al municipi. Per això, el proper 20 de maig ha organitzat una caminada popular de 14 quilòmetres que enllaçarà les cinc esglésies romàniques: la de Sant Esteve de Les Pereres, la de Sant Cosme i Sant Damià de Queixans, St Martí d'Urtx, Santa Eulàlia d'Estoll i Sant Miquel de Soriguerola.

El recorregut s'iniciarà a les 9 del matí al restaurant El Badiu i es farà per camins i corriols asfaltats o de terra per evitant carreteres principals. Els participants aniran acompanyats en tot moment de dos guies i tindran punts d'avituallament que proporcionaran restauradors del municipi.

Per completar tot el circuit es necessiten entre 3 i 4 hores, tot i que, per aquells participants que prefereixin caminar menys, podran utilitzar les dreceres senyalitzades en el plànol. Des de l'ajuntament de Fontanals esperen que la caminada sigui un èxit i que aquesta ruta del romànic es converteixi en una de les rutes de senderisme més populars de la comarca. Per això properament senyalitzarà tot el recorregut.

Els interessats s'han de posar en contacte amb l'ajuntament de Fontanals i hauran de pagar 5 euros el mateix dia de la caminada. Entre els inscrits, es sortejaran deu entrades al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Parlen al vídeo: MIQUEL ADAM, REGIDOR CULTURA AJUNTAMENT FONTANALS

El Pirineu avui