Aquest dimecres s'ha presentat la nova temporada de Turisme Actiu i Esports d'Aventura. Amb l'arribada del bon temps i l'inici del desgel les comarques de Lleida es posen en marxa per donar el tret de sortida a les activitats turístiques.

La nova temporada de turisme actiu i esports d'aventura s'inicia amb 230 empreses que ofereixen una cinquantena d'activitats en el conjunt de la demarcació.

En menys de deu anys el nombre d'empreses de turisme actiu ha incrementat un 62%. Només la temporada passada es va contractar més 650.000 serveis, un 4% més que a la temporada 2015.
Enguany s'espera superar la contractació de 700.000 serveis.

L'activitat amb major demanda segueix sent el ràfting amb més de 161 000 contractacions, seguida del Trekking-senderisme amb 135 382 i el barranquisme amb 102 855.

El perfil de client que practica activitats de turisme actiu i esports d'aventura a la demarcació de Lleida segueix essent majoritàriament de Catalunya, més concretament de l'àrea metropolitana de Barcelona. Sols un 11% dels clients són estrangers, sobretot d'origen francès, holandès i anglès.

L'any 2016 l'impacte econòmic d'aquest sector va ser de 93 milions d'euros, dels quals 28,2 milions van ser generats per les pròpies empreses. L'objectiu d'aquesta temporada és augmentar entre un 8 i un 10% la facturació.

Parlen al vídeo: JOAN REÑÉ, PRESIDENT DIPUTACIÓ LLEIDA

El Pirineu avui