’ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat un increment de la taxa de recollida d’escombraries. El rebut passa de 110 a 115 euros anuals. L'augment, aprovat en el ple municipal, s'ha justificat per la pujada del cànon de la Generalitat, i ha comptat amb el vot a favor de l'equip de govern i ERC, i el vot en contra de Compromís i la CUP
L'augment suposa una pujada de 42 cèntims d'euros mensuals.

El sistema s'encaminarà a beneficiar les famílies que més reciclen per a la qual cosa es planteja una prova pilot.

Compromís X La Seu, va votar en contra de l'increment en considerar que diverses despeses dutes a terme a través de la Mancomunitat, com ara la compra del nou local o dels nous contenidors, no eren necessàries. Ordeig destaca que la puja s'allargarà fins al 2020 i demana una reflexió sobre el model de gestió de residus del futur, incidint en el darrer acord entre Catalunya i el Principat d'Andorra en aquest àmbit.

Per la seva part, Francesc Viaplana d'ERC va defensar el vot a favor

La CUP va votar en contra argumentant "que s'implanta de forma lineal i no progressiva.

L'augment del 4,7 per cent es deu a l'increment del cànon que la Generalitat cobra als municipis per cada tona de la fracció resta que entra als abocadors, que passa de 19 euros per tona el 2016 a 47 euros el 2017.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, TINENT D'ALCALDE - ÒSCAR ORDEIG, COMPROMÍS X LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, ERC - PAU LOZANO, CUP

El Pirineu avui