Els Jocs Florals de Cerdanya continuen despertant gran interès. Les xifres parlen per si soles: l'any 2015 el nombre total d'obres presentades va ser de 271, el 2016 es van presentar 406 treballs i enguany la xifra de participació ha batut rècords, fins a 500 obres literàries. D'aquestes, 243 són poesies i 257 proses. Des de l'ajuntament d'Alp fan un balanç molt positiu de la participació que tenen els Jocs Florals any rere any.

Amb col·laboració amb la Fundació Adis i la Fundació Tallers de Cerdanya, l'any passat es va establir una nova categoria d'Educació Especial, on hi van participar 9 persones. Enguany s'ha volgut mantenir aquesta categoria on finalment s'hi han presentat 12 obres.

El certament també està obert als veïns de la Catalunya Nord, tot i que la seva participació és baixa. Des del consistori aposten per continuar promocionant els Jocs Florals de Cerdanya a les dues bandes de la frontera i, de cares a properes edicions, es plantegen establir una nova categoria per als autors de la Catalunya Nord.

La proclamació dels guanyadors i el lliurament de premis de la 34a edició dels Jocs Florals de Cerdanya serà diumenge 23 d'abril a les sis de la tarda al Palau d’Esports i Congressos d’Alp. A banda de conèixer les obres guardonades, els assistents també podran gaudir de música i ball.
Per altra banda i per setè any, l'ajuntament d'Alp ha editat el llibre amb els treballs premiats l'any passat.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP

El Pirineu avui