En el últim ple de l'Ajuntament de Tremp, el grup de govern ha donat a conèixer, la renuncia per part de l'ajuntament a les competències de tractament d'aigües residuals i la consegüent delegació al Consell Comarcal del Pallars Jussà. Aquest canvi en la gestió ve donat d'una proposta de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) de cedir als Consells Comarcals la gestió del tractament d'aigües residuals, sent l'únic gestor de la comarca.

El grup de l'oposició no comparteix aquesta decisió per la falta d'experiència del consell en el tractament d'aigües.

En el ple també s'ha aprovat de forma unànime la moció presentada pel grup municipal Compromís per Tremp, on és demana sol·licitar a la Generalitat que torni a finançar les escoles bressol municipals. En el curs 2012- 2013 la Generalitat va deixar de contribuir econòmicament amb les escoles bressol, forçant als ajuntaments a assumir gran part dels costos.

Des del grup municipal Compromís per Tremp es vol posar valor el paper que juguen les escoles bressol en l'educació dels infants.

En el ple també s'ha aprovat l'alta moció del grup municipal Compromís per Tremp sobre la participació dels grups polítics en els mitjans de comunicació municipals.

Parlen al vídeo: JOAN UBACH, ALCALDE DE TREMP - VICTOR ORRIT, CAP OPOSICIÓ - SILVIA ROMERO, COMPROMÍS PER TREMP

El Pirineu avui