Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d'Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a la Unitat Territorial d’Investigació de Ponent i del Pirineu Occidental han detingut tres homes d’entre 29 i 31 anys, de nacionalitat albanesa i veïns de Salou, com a presumptes autors de 34 robatoris amb força a domicilis i per pertinença a grup criminal.
La investigació va començar el 10 de febrer d’enguany després que els Mossos detectessin un increment significatiu de robatoris amb força a domicilis de les localitats de Tàrrega, Cervera, Guissona, Ponts i la Seu d’Urgell.
Els investigadors relacionen els lladres amb 34 robatoris comesos en localitats d’arreu de Catalunya
Seleccionaven cases amb balconades o terrasses amb accessos vulnerables i que estiguin ubicades en zones properes a vies ràpides per a poder fugir amb rapidesa en el supòsit que fossin detectats i franquejaven les portes i finestres amb un tornavís de grans dimensions
Les indagacions policials van permetre acreditar que els autors dels robatoris eren un grup de tres homes que es desplaçaven a diferents punts de Catalunya des de Salou, localitat on estaven establerts. Preferentment actuaven a la demarcació de Lleida, Girona i a la conurbació de Barcelona.
La investigació es va precipitar el dia 29 de març quan, en el decurs d’un operatiu policial els investigadors van poder arrestar els lladres in fraganti a Castelldefels
Els detinguts van passar a disposició judicial a Solsona el dia 31 de març i el jutge va decretar l’ingrés a presó de tots tres.
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El Pirineu avui