Òmnium Cultural vol fer un reconeixement a totes les lluites que han contribuït a construir el país. Amb aquest objectiu, crea'n, acompanyats de persones i entitats que han participat en aquestes lluites, la campanya "Lluites compartides".
Dins d'aquesta campanya s'emmarca la mostra itinerant "Les escoles Rurals" que s'ha inaugurat aquest dilluns a l'Escola Rosa Campà de Montferrer
Aquesta exposició tracta de l'evolució de l'escola rural a l'Alt Urgell, des dels anys 60 fins a l'actualitat.

L'arribada del transport escolar, la creació del Grup de Mestres de la comarca, la vida de la mestra Rosa Campà, o les campanyes per mantenir obertes les escoles de les petites poblacions, queden reflectides en aquesta emotiva exposició.
Amb aquesta mostra es pretén reivindicar la feina de milers de persones anònimes que han treballat pel bé col·lectiu i han contribuït a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor.

A l'Alt Urgell s'ha treballat la mostra "Les escoles rurals" com a lluita de comarca i amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i el Centre de Recursos pedagògics de l'Alt Urgell i Cerdanya, han elaborat una exposició que es pot visitar fins al 6 d'abril a l'Escola Rosa Campà de Montferrer.

Parlen al vídeo: NÚRIA OLIVA, PRESIDENTA ÒMNIUM - DOLORS ISCLA, COORDINADORA DE LA CAMPANYA

El Pirineu avui