L'ajuntament de Das ha enviat una carta a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per demanar una actuació urgent a la llera del riu Segre, al seu pas pels termes de Das i Isòvol. Es tracta d'una zona afectada per l'acumulació d'arbres, branques i grava, una situació que preocupa l'ajuntament pel possible creixement del nivell del riu, sobretot ara a la primavera, amb el desglaç de la neu i les pluges. Si això passés, aquest sediment obstruiria el pas de l'aigua i això comportaria la inundació dels terrenys del costat.

L'equip de govern espera rebre aviat una resposta de la CHE i de l'ACA i que accedeixin a fer una neteja del llit del riu en les properes setmanes. Si no fos possible, des del consistori de Das han expressat la voluntat de fer-se càrrec de l'actuació, seguint la normativa que marca la confederació.

La vall del Segre i el Pont de la Palanca formen part de les rutes de senderisme més concorregudes de la comarca, sobretot durant els caps de setmana. És un recorregut que transcorre entre bosc de ribera i on hi han instal·lades un seguit de passarel·les de fusta per creuar el riu.

Parlen al vídeo: ENRIC LAGUARDA, ALCALDE DE DAS

El Pirineu avui