Aquest divendres s'ha reunit a Espot la comissió executiva del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per fer balanç de l'any anterior, a més de revisar el pressupost del què disposa enguany el parc.

Un dels punts més important que s'ha tractat al comitè ha estat la presentació d'un informe tècnic sobre una possible ampliació de l'estació Baqueira-Beret dins dels límits del parc.

L'informe presentat no impugna cap norma mediambiental de la zona. El document l'ha de valorar l'OTA de Lleida i la Ponència Ambiental per dictaminar si el projecte pot seguir endavant.

El projecte d'ampliació de l'estació es troba en una fase molt inicial, a mesura que es vagin elaborant més informes tècnics, els organismes determinaran la vigència de l'ampliació.

En la comissió s'ha avançat el pressupost d'enguany del parc que mantindria els 2,7 MEURS de pressupost, una partida no molt satisfactòria per la comissió, ja que només els permet gestionar el manteniment del parc.

Segons el president, Josep Enric Llebot, aquest pressupost és molt limitat i acota molt la possibilitat de fer actuacions dins del parc. Tot i això, des de la comissió s'espera amb bons ulls l'ampliació pressupostaria que aquest any fa la Generalitat en la partida dels parcs.

En la reunió s'ha posat en coneixement la renovació del conveni del transport del parc. Des de la comissió, s'espera anar modificant de mica en mica el convenir per afavorir un transport més sostenible dins del parc.

Parlen al vídeo: JOSEP ENRIC LLEBOT, PRESIDENT PATRONAT PARC NACIONAL AIGÜESTORTES

El Pirineu avui