La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, s'ha reunit aquest divendres amb els membres de l'Associació de Productors i Elaboradors Ecològics de Cerdanya (PROECO) per tal de conèixer les inquietuds del sector. Entre les reclamacions dels productors hi ha la restitució dels ajuts a la ramaderia ecològica que en un any s'han retallat en més d'un 50%. Des de l'associació han demanat a la Consellera més suport i han expressat la voluntat de participar activament en les polítiques que els afecten per tal de donar més visibilitat al seu producte i garantir la seva traçabilitat tant al client final com a la restauració.

La consellera Serret ha explicat que aquest tipus de reunions serveixen per treballar conjuntament sector i administració amb l'objectiu d'augmentar la producció ecològica a la comarca i perquè aquesta arribi ben identificada al consumidor.

Pel que fa el tema dels ajuts, la consellera ha explicat que l'any 2015 es van donar el 100% de les subvencions i que de cares a aquest 2017 des del departament estan impulsant canvis per poder ajustar-se a les necessitats dels productors.

Un altre tema que preocupa tant al sector com a la conselleria és la proliferació de fauna salvatge i els danys que aquesta ocasiona sovint. En aquests sentit, la consellera Serret ha dit que s'està treballant en un pla de danys en l'àmbit nacional que obri un debat sobre el marc normatiu, una nova llei de caça, un decret de comercialització de carn de caça i també les mesures per prevenir els danys.

A banda de la carn de caça, també es vol donar un impuls al consum de carn de poltre. Per això la conselleria impulsarà un estudi científic per garantir-ne la qualitat.

Durant la jornada, la consellera Serret ha visitat els ajuntaments de Bellver i Puigcerdà, el Consell Comarcal de Cerdanya i les instal·lacions de la granja Cal Grauet de Ger.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA PROECO - MERITXELL SERRET, CONSELLERA DARP

El Pirineu avui