La Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell ha presentat aquest dijous les dades de la memòria del 2016, en la qual es constata que la capital urgellenca continua essent una de les ciutats més segures del país.
En el darrer any a la Seu d'Urgell es constata un descens del 25% dels fets delictius respecte a l'any anterior
L'índex de fets delictius coneguts a Catalunya és de 64 per cada mil habitants, lluny dels 24 de mitjana de la Seu d'Urgell.

La sessió ha estat presidida per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb la directora territorial d'Interior de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Montserrat Meseguer, i el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, i on hi han participat els màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a la Seu d'Urgell.

Cal remarcar, que la Policia Municipal només ha constatat un petit augment pel que fa a accidents de trànsit dins la ciutat, provocats principalment per distraccions a causa de l'ús del mòbil mentre es condueix.
Per la seva part, la Guàrdia Civil, confirma que el contraban de tabac es manté, i que han augmentat les confiscacions de divises.
La Policia Nacional constata l'augment del nombre d'expedicions de documents, i han volgut recordar que els menors d'edat que viatgin al Principat d'Andorra han d'anar documentats i, si van sols, amb el permís explícit patern o matern a sobre per evitar problemes.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - MONTSERRAT MESEGUER, DIRECTORA INTERIOR LLEIDA, ALT PIRINEU I ARAN

El Pirineu avui