El Dr. Antoni Blanc Altemir, Catedràtic de Dret Internacional Públic i Director de la Càtedra i del Centre d'Excel·lència Europeu Jean Monnet, UdL-Comissió Europea, va impartir dimarts al vespre a la sala La Immaculada de la Seu d'Urgell una conferència sobre "La Unió Europea davant els reptes i les amenaces actuals".

La finalitat de la conferència va ser, exposar els principals reptes i les amenaces que afronta la Unió Europea en el moment actual després de l'arribada al poder de Donald Trump als Estats Units, l'impacte de la sortida de Gran Bretanya (Brexit) de la Unió Europea, la gestió de la crisi dels refugiats, les relacions amb Rússia després de l'annexió de Crimea i el conflicte d'Ucraïna, així com l'estabilització de l'euro.
Durant la conferència, el catedràtic també va voler traslladar la seva reflexió final sobre el futur de la Unió Europea i comentar quins són els instruments per fer front a aquests reptes i amenaces en un any 2017 on s'han previst uns comicis a una gran part dels països d'Europa (França, Holanda i Alemanya) i on l'eventual arribada al poder de determinats partits podria fer trontollar l'estabilitat de la Unió Europea.

Parlen al vídeo: ANTONI BLANC ALTEMIR, DIRECTOR CÀTEDRA CENTRE D'EXCEL.LÈNCIA EUROPEU J.MONNET

El Pirineu avui