Aquest dissabte 1 d'abril, el Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà comença una nova temporada, obrint cada dissabte de 10 a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda i els diumenges al matí també fins les 2 del migdia durant els mesos d'abril, maig i juny. Del 13 al 15 d’abril, és a dir per Setmana Santa, les instal·lacions obriran amb el mateix horari d’un dissabte mentre que el dilluns de Pasqua l’horari serà com el d’un diumenge.
El Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà és l’únic del Pirineu que fa una tasca de difusió. Els visitants poden veure primer un audiovisual i després inicien el recorregut a peu pels vuit búnquers, on se’ls explica les diferents tipologies: punts de combat, punts d’artilleria o nius de metralladores. Es tracta d’una obra de gran envergadura, que projectava construir 10.000 búnquers, dels que finalment se’n van aixecar gairebé la meitat. Cerdanya concentrava moltes d’aquestes fortificacions, per ser un punt estratègic. Tot i això, la línia no va ser mai armada.

El Pirineu avui