En vista dels bons resultats que va donar el curs de formació de gestió forestal que es va organitzar l'any passat dins el programa Garantia Juvenil: Programa singular. Des del consell s'ha apostat per realitzar una segona edició d'aquesta formació que compta amb el suport del projecte Boscos de Muntanya i el Centre de Formació Forestal de Montesquiu d'Osona.

El 80% dels joves que van realitzar el curs van trobar feina, dels quals la majoria, actualment, encara hi treballa.

Enguany un total de 12 joves de fora de la comarca s'han desplaçat fins a Tremp per realitzar les 190 hores de formació, dels quals 100 són practiques al bosc.

Miquel Cases, un dels formadors del curs, puntualitza l'importància de formar-se en aquest sector, ja que permet està al corrent de les noves tècniques de treball, a més d'aprendre els coneixements necessaris per a realitzar la feina de la forma més segura i ràpida.

En el cas de la Berta, una de les dues noies que enguany fan el curs, la formació li permet aplicar de forma pràctica molts dels coneixements que va assolir en el grau que va fer de Ciències Ambientals.

Enguany, també s'espera que el percentatge d'inserció laboral sigui del 80%.

Parlen al vídeo: CONSTANTÍ ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ - MIQUEL CASES, CENTRE FORMACIÓ FORESTAL ESPECIALITZADA - BERTA SALA, ALUMNA CURS FORMACIÓ GESTIÓ FORESTAL

El Pirineu avui