Els estudis universitaris de Paleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona es faran a partir d'ara també a Coll de Nargó, Isona i Conca Dellà
Aquest divendres s'ha signat el conveni per a la creació dels nous Campus d'anàlisi de troballes de dinosaure.

L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera; la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarida Arboix, i el director de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Salvador Moyà, han signat aquest divendres a la tarda el conveni perquè Coll de Nargó esdevingui un dels Campus d'Arqueologia i Paleontologia de la UAB. Durant la mateixa jornada també s’han signat els convenis d'incorporació del Campus del Pallars Jussà, Isona i Conca Dellà.

Segons el coordinador de la facultat d'Arqueologia i Paleontologia de la UAB, Oriol Vicente, aquests nous Campus "apropen la docència i la recerca dins el món de la paleontologia del miocè, dels darrers dinosaures de Catalunya"

Per la seva part, l'alcalde de Coll de Nargó s'ha mostrat "molt satisfet" per aquest acord.

Amb la signatura d'aquest acord, la UAB pretén contribuir a la valorització del patrimoni cultural de Catalunya amb el reconeixement d'espai universitari.

Parlen al vídeo: MARGARIDA ARBOIX, DIRECTORA UAB - ORIOL VICENTE, ARQUEOLOGIA I PALEONTOLOGIA UAB - MARTÍ RIERA, ALCALDE DE COLL DE NARGÓ

El Pirineu avui