L'ajuntament de Puigcerdà i l'empresa de subministrament d'aigua Sorea han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per establir un Fons de Solidaritat, una ajuda que comporta el pagament del deute corresponent al consum d'aigua a aquelles persones que es trobin en una situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica. Aquest fons és enguany de 3.000 euros, una meitat dels quals els aporta el consistori puigcerdanenc i l'altra Sorea.

Els Serveis Socials de l'ajuntament seran els encarregats d'atorgar l'ajuda, després de fer un estudi de cada família per valorar la seva idoneïtat. En cada cas es determinarà si la bonificació de les factures serà total o parcial i es garantirà la continuïtat del subministrament durant 6 mesos a partir de l'acceptació de l'ajuda, amb possibilitat de fer una nova bonificació.

L'any passat es van utilitzar 2.139 euros d'aquest fons solidari per pagar un total de 39 factures. L'ajuda va beneficiar 15 famílies del municipi.

El conveni s'emmarca dins el programa d'Ajuts i Famílies que va engegar fa uns anys l'ajuntament de Puigcerdà per tal d'ajudar a aquells veïns amb dificultats econòmiques o amb risc d'exclusió social.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - JOSEP MARIA MONTSERRAT, REPRESENTANT SOREA

El Pirineu avui