L'Associació Universitària de Cerdanya, La Colla Gegantera i Grallera de Queixans i Germain Malé, fundador de la coral Les Camilleres de Sallagosa, són els tres finalistes a Cerdà de l'Any 2016. El jurat de la 31a edició d'aquest certament els ha triat entre la trentena de propostes que ha rebut l'Institut d'Estudis Ceretans, l'impulsor d'aquest reconeixement. Els tres finalistes han estat escollits per la seva constància i pel fet de ser entitats que treballen per la cultura catalana i cerdana.

L’AUCer, creada fa 18 anys, organitza cursos d'estiu juntament amb la Universitat Ramon Llull. Gràcies a això, Puigcerdà es converteix cada any en un campus universitari. A més, al llarg de l'any impulsa activitats i conferències que tenen molt bona acceptació.
La Colla Gegantera i Grallera de Queixans va néixer l’any 1997 i des de llavors treballa per mantenir viva la tradició gegantera a la comarca i portar el nom de Cerdanya arreu. Els seus integrants van reconstruir, a més, la parella de gegants que la localitat havia tingut el segle XIX.
Finalment, Germain Malé va fundar l’any 1970 la coral Les Camilleres de Sallagosa, una coral de l'Alta Cerdanya que canta les peces únicament en català. El conjunt va ser guardonat amb el Cerdà de l'Any el 1995.
Un cop proclamats els tres finalistes, s'obre ara el període per votar qui s'emportarà enguany el guardó.

El guanyador es coneixerà durant la gala del Cerdà de l'Any que tindrà lloc el 30 d'abril al Palau de Congressos d’Alp.

Parlen al vídeo: TOMÀS TORRENT, PRESIDENT INSTITUT ESTUDIS CERETANS

El Pirineu avui