Aquest divendres la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat a Tremp l'Ateneu Cooperatiu per impulsar iniciatives d'economia social i cooperativa a l'Alt Pirineu i l'Aran.

El projecte de l'Ateneu agrupar els consells comarcals de tota la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. El projecte estarà liderat pel consell del Pallars Jussà. Actualment és l'únic Ateneu liderat per un ens públic.

L'objectiu de l'Ateneu Cooperatiu serà desenvolupar 10 projectes i activitats de foment i promoció de l'economia social per crear nous llocs de treball. Bassa informa que aquest espai esdevindrà un punt de trobada per coordinar, aprendre, innovar i donar suport a la creació de cooperatives i altres iniciatives que afavoreixin l'economia social.

Segons la consellera, aquest nou espai “afavorirà la creació d'empreses d'economia social i cooperativa, a més d'enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l'ocupació i el desenvolupament del territori”.

El departament ha destinat 215.000 euros al projecte, que s'engloba dins la Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya.

Parlen al vídeo: CONSTANTÍ ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ - DOLORS BASSA, CONSELLERA TREBALL, AFERS SOCIALS, FAMÍLIES

El Pirineu avui