Aquest dijous la directora general de Forests, Montse Barniol, acompanyada del conseller delegat de Forestal Catalana, Gabriel Esquius, ha visitat el centre logístic per a la distribució de la biomassa de Tremp.

La visita s'emmarca en una jornada d'energia i bioeconomia dins dels actes de celebració del Dia Internacional dels Boscos.

El centre s'abasteix dels boscos del Pallars, majoritàriament de la zona de Tremp, per subministrar la biomassa a l'hospital.

Un cop arriben els troncs al recinte, s'acumulen a un patí exterior, posteriorment es tritura i es trasllada al recinte de assecatge fins que obtingui les condicions idònies per ser cremada.

Des de Forests s'ha fomentat el canvi al model bio, ja que és molt més sostenible, no és contaminant i a la llarga serà més econòmic que el model fòssil.

Des de Forests s'espera ampliar actual subministrament de l'hospital a altres instal·lacions, edificis o recintes privats.

Des de la Diputació de Lleida s'està duent a terme un projecte en diferents municipis per fer el canvi de model de consum en els seus equipaments.

Parlen al vídeo: MONTSE BARNIOL, DIRECTORA GENERAL FORESTS

El Pirineu avui