Aquest dimarts s'ha reunit la junta rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu per fer balanç de l'any passat i tractar les actuacions previstes per aquest 2017.

Segons Ferran Miralles, director general de polítiques ambientals i medi natural, aquest és un any molt positiu pel parc, ja que disposa d'1,7 MEUR, capital suficient per poder fer accions de gran envergadura, sempre i quan s'aprovin els pressupostos.

El projecte més rellevant que s'ha presentat a la reunió és la iniciativa de regular l'accés motoritzat al parc. En vista de l'ús incívic que fan molt usuaris en les instal·lacions i que posteriorment ho pengen a les xarxes socials per farda'n, el parc s'ha vist a l'obligació de plantejar-se una regulació d'accés motoritzat homogènia al parc.

La regulació que s'ha suggerit és doble. Durant l'hivern quedaria vetada l'entrada de qualsevol tipus de vehicle. I durant tot l'any es vetaria l'entrada a motos, quads i bugies. Els veïns, els aprofitaments forestals i ramaders, i els serveis públics estarien exempts d'aquesta regulació. La proposta ha estat acceptada i s'espera iniciar el procés d'aprovació i implantació tan aviat com es pugui.

En la reunió també s'ha donat a conèixer la situació avançada de l'ampliació de més de 6.500 hectàrees de superfícies del parc. La sol·licitud es troba a l'assessoria jurídica pendent de tramitar a govern.
Des del parc s'espera poder anunciar oficialment l'ampliació abans d'inici d'estiu.

Parlen al vídeo: FERRAN MIRALLES, DIRECTOR GENERAL POLÍTIQUES AMBIENTALS I MEDI NATURAL

El Pirineu avui