Puigcerdà iniciarà properament la darrera fase d'obres a l'interior de l'església parroquial de Sant Domènec. Després de remodelar el terra i les capelles laterals, recuperar les pintures gòtiques i millorar la il·luminació del temple, els treballs es concentraran ara en polir el marbre de l'altar i acabar de recuperar les pintures gòtiques de la zona del cor. També es farà visitable la galeria situada a la vessant nord de l'església des d'on es podran contemplar els vitralls.

La inversió total que acumula el temple es situa al voltant del mig milió d'euros. Des del consistori s'han mostrat satisfets de com evoluciona la remodelació i han explicat que l'actuació s'emmarca en la línia de rehabilitació del patrimoni històric de la vila.

El gruix del finançament l'ha assumit la parròquia de Santa Maria, però el projecte també ha comptat amb aportacions de l'ajuntament, el bisbat d'Urgell, la Diputació de Girona i la Generalitat. Després d'executar la tercera fase d'obres, quedarà pendent la restauració de les façanes exteriors.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui