Aquest dimarts en commemoració al dia mundial de la Poesia s'ha celebrat a Tremp l'acte insticusional de la diada de les comarques de Lleida.
En l'acte ha assistit, Josep Borrell, director dels Serveis Territorials de Cultura de Lleida i la delegada territorial del govern en l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.

L'acte s'ha iniciat amb la lectura de “La poesia” d'Antònia Vicens en àrab, portuguès i català. Posteriorment s'ha fet lectura de poemes d'autores d'èpoques de l'Antiga Grècia fins a l'actualitat. També s'ha recitat obres de les autores pirinenques Meritxell Nus i Rosa Bernat. Durant l'acte s'ha cantat els poemes “Caminante no hay camino” i “Vinyes verdes vora el mar”.

L'acte ha comptat amb la participació de 21 voluntaris, entre ells, l'Estel, que ha llegit el poema “Esdevenir camí” de Sonia Moll.

Per a l'Estel la poesia és com una cançó que flueix i uneix a les persones.

L'acte ha finalitzat amb la lectura de la poetessa pallaresa Rosa Bernat.
La Rosa fa trenta anys que escriu poesia, per a ella és una forma d'exterioritzar els seus sentiments i emocions de la forma més pura.

Aquest acte va donar el tret de sortida a la Setmana de la Poesia que organitza la biblioteca de Tremp.

Parlen al vídeo: SILVIA ROMERO, RESPONSABLE SERVEI CATALÀ PALLARS JUSSÀ - ESTEL COLL, VOLUNTÀRIA - ROSA BERNAT, POETESSA PALLARESA

El Pirineu avui