Aquest dimecres s'ha presentat al Consell Comarcal del Pallars Jussà el projecte FEDER “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural a la Dinamització Turística del Pallars Jussà”. El projecte compta amb una inversió d'1,2 MEUR finançats pel fons FEDER, la Diputació de Lleida, els ajuntaments i el Consell Comarcal.

Dins del projecte és duran a terme 9 actuacions amb les quals s'aprofitarà i divulgarà el patrimoni natural i cultural amb l'objectiu de dinamitzar turísticament la comarca, per tal de generar un motor econòmic que freni el despoblament de gent jove

Les actuacions més destacades són la implantació d'un sender natural al llarg del barranc de la Font-vella de Tremp creant un espai de vianants i d'oci sostenible a la ciutat.

A Senterada es senyalitzarà alguns itineraris per ressaltar el patrimoni megalític i geològic de la zona.

A Isona este previstes dues grans actuacions: la millora d'una xarxa de senders que connectaran la ciutat romana amb la vila romana; i la remodelació completa del Museu Paleontològic dels Dinosaures del Pirineu.

També està previst implementar un sistema de vídeo digital amb transmissió IP per recuperar la visió en directe de les aus rapinyaires a la Serra de Sant Gervàs.

Parlen al vídeo: JOAQUIM FERRER, SECRETARI ADMINISTRACIONS LOCALS - CONSTANTÍ ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui