La Biblioteca Comtat de Cerdanya ha acollit aquest divendres la presentació del quart volum de 'Geografia literària', que està dedicat a les comarques gironines. El professor de la Universitat de Vic i autor del llibre, Llorenç Soldevila, ha estat l'encarregat de presentar-lo i ha explicat que l'obra recull els principals textos literaris en català que fan referència a paisatges, indrets i poblacions de la demarcació de Girona.

El llibre aplega al voltant de set-centes localitzacions literàries, de cent deu municipis, per mitjà de textos de més de dos-cents escriptors. S'hi poden trobar narracions, cartes, cròniques o poemes. L'autor anomena llocs singulars de diversos municipis cerdans com Puigcerdà, Alp, Bolvir, Dorres, Er o Font Romeu.

L'edició del llibre, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, forma part de la col·lecció 'Geografia literària dels Països Catalans', editat per Pòrtic. Fins al moment s’han publicat set dels onze volums projectats.

Parlen al vídeo: LLORENÇ SOLDEVILA, AUTOR DEL LLIBRE I PROFESSOR DE LA UVIC

El Pirineu avui