Amb motiu del centenari de la primera troballa de restes de dinosaure a Catalunya, l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu de la Conca Dellà han elaborat l'exposició itinerant 'Dinosaures de Catalunya: un segle de descobertes', que es pot veure a l'espai Dinosfera de Coll de Nargó fins al 17 d'abril.

La mostra combina plafons amb imatges històriques i rèpliques d'óssos, a més d'eines que utilitzen els paleontòlegs actualment. En destaca de forma especial una rèplica del que va ser la primera peça excavada, un fèmur d'un Titanosaure, obtinguda durant la construcció de la presa de Talarn.
Paral•lelament, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont promou el projecte "Dinosaures dels Pirineus", que té com a objectiu divulgar els resultats de la recerca científica realitzada a Catalunya i mostrar el patrimoni en una xarxa de centres de divulgació que actuen coordinadament en quatre comarques pirinenques: el Pallars Jussà, el Berguedà, la Noguera i l'Alt Urgell.

L'exposició Dinosaures de Catalunya es pot visitar a Coll de Nargó, dissabtes matí i tarda, i diumenges i festius d'11 a 14 h
Per Setmana Santa obriran el dia 8, i del 10 al 16 d'Abril en horaris de matí i tarda.

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, ALCALDE DE COLL DE NARGÓ

El Pirineu avui