Una seixantena de nedadors de diferents nacionalitats han participat aquest cap de setmana al 1r Campionat de Catalunya de Natació d'Hivern 'Open', que s'ha celebrat a l'estany de Puigcerdà. La competició s'emmarca dins el ‘Pyrinees Ice Swimming Festival' i està regulada per International Winter Swimming Association i la Federació Catalana de Natació.

Es tracta d'una prova que es desenvolupa en unes condicions extremes: sense neoprè i on la temperatura de l'aigua s'ha situat entre els 7 i 10 graus, tot i que en un inici es preveia que la temperatura no superaria els 5 graus. A banda dels 450 metres, la competició ha tingut diferents distàncies: 25m lliures, 50m lliures, 100m lliures, 200m lliures i una prova de relleus de 4x50m lliures.

L'ambient festiu ha acompanyat durant tota la competició i els participants, vinguts de Catalunya, la resta de l'estat Espanyol, França, Suïssa, Bèlgica i el Regne Unit, han mostrat contínuament la cara més amable de l'esport. Destaca la participació de la menorquina Tita Llorens i del valencià Jorge Crivillés, dos esportistes reconeguts en el món de la natació de llarga distància.

Des de l’Àrea d’Esports de l’ajuntament s’han mostrat satisfets de com s'ha desenvolupat la competició i esperen que Puigcerdà es consolidi com una de les cites esportives del calendari de natació en aigües gèlides.

L'esdeveniment també té un caràcter solidari ja que part de la recaptació es destinarà a l’Associació contra el Rabdomiosarcoma i a la France Choroïdérémie.

Parlen al vídeo: TITA LLORENS, PARTICIPANT - JORGE CRIVILLÉS, PARTICIPANT - MAR QUERA, REGIDORA ESPORTS AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui