Aquest divendres l'Epicentre va acollir la presentació del llibre “Espoli: del museu al jutjat. Les infraccions penals contra el patrimoni historicoartístic a Catalunya (1983-2015) de Jordi Campillo i Susanna Romero.

Espoli és una continuació del llibre “On és la Calaixera” que analitzava casos de delictes contra el patrimoni del Pirineu. Amb aquest segon llibre, Jordi Campillo analitza l'evolució de l'espoli de Catalunya, des de diferents vessants. L'objectiu del llibre és donar rellevància al patrimoni del país.

Segons l'autor, Jordi Campillo, són molt els casos d'espoli que al llarg dels anys han atemptat contra el patrimoni, un exemple recent seria el robatori d'un fòssil d'un esquelet de vertebrat a Coll de Nargó.

Jordi assenyala que en molts casos és la falta de coneixement la que permet que elements del patrimoni siguin destruïts.

En la presentació també han intervingut el director de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Jordi Abella, i l'historiador i editor, Rafael Català.

Parlen al vídeo: JORDI CAMPILLO, AUTOR I ARQUEÒLEG

El Pirineu avui