El Museu Carmen Thyssen Andorra ha obert les seves portes amb un acte presidit pels principals responsables privats i institucionals de l'equipament.
Aquesta institució vol ser un referent per atreure turisme de qualitat al Principat.
Des d'aquest divendres ja està obert al públic.
El nou museu s'ubica a l'antic Hostal Valira, a Escaldes-Engordany.
La inauguració, amb uns 300 convidats, l'ha encapçalat la baronessa Thyssen, Carmen Cervera, que s'ha mostrat molt satisfeta del resultat final del seu projecte a Andorra, i ha avançat que "la limitació d'espai farà que canviïn les obres cada any" i, per tant, "s'hi pugui veure una exposició diferent any rere any".
El Museu Carmen Thyssen ocupa uns 250 metres quadrats, i s'hi poden exposar una trentena d'obres.
Per facilitar l'experiència, els visitants disposen d'una audioguia en sis idiomes amb unes innovadores pantalles tàctils, que permeten ampliar els quadres exposats, obtenir informació de les pintures, i veure altres obres no exposades de la col•lecció Thyssen.
La mostra inaugural porta per títol, 'Escenaris', i es podrà veure fins al gener del 2018.

Es tracta d'un conjunt de 26 quadres que van des de l'impressionisme de finals del segle XIX fins a l'hiperrealisme de finals del segle XX, amb importants firmes com ara Claude Monet, Paul Gauguin, Ramon Casas, Anglada-Camarassa i Henri Matisse.

Parlen al vídeo: CARMEN CERVERA, BARONESSA THYSSEN

El Pirineu avui