Aquest dijous s'ha inaugurat l'Aula Universitària de l'Alta Ribagorça, aquesta és l'extensió d'un seguit d'associacions sense ànim de lucre i plena autonomia per difondre la cultura i la formació dins l'àmbit universitari amb el suport de la Universitat de Lleida.

Aquestes aules d'extensió universitària funcionen com un curs acadèmic, durant els mesos lectius s'ofereixen diverses conferències de qualsevol temàtica per donar sortida a les inquietuds culturals dels socis.

La conferència que ha marcat el tret de sortida de l'aula de la comarca ha estat “La postguerra a l'Alta Ribagorça: repressió, militars i maquis (1939-1945) a càrrec de l'historiador Josep Calvet Bellera.

L'Aula Universitària de l'Alta Ribagorça compta amb més de 70 socis. La pròxima conferència que hi ha programada es tractarà la seguretat en les centrals nuclears.

Parlen al vídeo: ROSA OLIVA, AULA UNIVERSITÀRIA ALTA RIBAGORÇA - JOSEP CALVET, DOCTOR HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA UDL

El Pirineu avui