Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres un home de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Puigcerdà, com a presumpte autor de l'onada de robatoris amb força en establiments de la vila. També s'ha detingut un home de 43 anys, de nacionalitat camerunesa i veí de Puigcerdà, com a presumpte recaptador del material sostret als robatoris.

Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada a finals del passat mes de desembre, quan els Mossos van tenir coneixement que en varis establiments comercials i locals del nucli urbà de Puigcerdà, s'havien produït un seguit de robatoris amb força. Tots els robatoris van ser perpetrats amb el mateix modus operandi. L’autor dels fets es dirigia a primera hora de la matinada a l’establiment i, després de forçar amb una clau anglesa el bombi de la porta, entrava de forma poc sorollosa i ràpida. Un cop a l'interior s'emportava diners en efectiu, aparells informàtics i en alguns casos menjar. Posteriorment fugia a peu. 

Des de que van començar a succeir els robatoris els Mossos i la Policia Local de Puigcerdà van iniciar un dispositiu de prevenció conjunt. Ha estat en el transcurs d'un dispositiu de vigilància que els Mossos han interceptat aquest dimecres el sospitós quan acabava de violentar un local del nucli urbà en el qual havia sostret un ordinador, una polidora i estris d'higiene personal. El mateix dimecres a la tarda també s'ha detingut el presumpte receptador del material sostret.

Fins la data, la investigació ha permès relacionar el presumpte lladre amb un total 13 robatoris amb força, nou en establiments comercials i quatre en locals diversos. 

Els detinguts, que tenen nombrosos antecedents, han passat aquest divendres a disposició judicial.

El Pirineu avui