L'ajuntament de Barcelona ha dit adéu definitivament a la candidatura per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2026. BComú, PSC, Grup Demòcrata, ERC i Cs han consensuat les conclusions de la comissió no permanent. Els partits argumenten que ja no hi ha temps material per preparar la candidatura ni tampoc el consens polític necessari. Malgrat aquesta decisió, no es descarta presentar candidatura pels jocs Barcelona-Pirineus 2030.

La notícia ha estat rebuda amb resignació al territori. El president del Consell Comarcal de Cerdanya i alcalde d'Alp Ramon Moliner ha lamentat la renúncia de l'ajuntament de Barcelona i ha assegurat que continuaran treballant de cares a la candidatura del 2030.

Des del Pirineu sempre han donat suport a la candidatura olímpica pel fort impuls econòmic i turístic i la millora de les infraestructures que suposaria acollir un esdeveniment d'aquestes dimensions. En aquest sentit, seguiran endavant els projectes que s’estan desenvolupant arrel de la candidatura, com són el pla estratègic d’esports d’hivern i el programa d’esquí escolar.
La Secretaria General de l’Esport assumeix ara el repte de liderar una futura candidatura i ha anunciat aquest dimecres la creació d'un grup de treball permanent que estudiarà la seva viabilitat.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui