Una setantena d'alumnes de l'escola Vedruna i de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà han participat al I Concurs per a escolars de Pintura i Dibuix a l'aire lliure, organitzat pel Museu Cerdà. Aquest dijous el jurat ha fet entrega dels premis als millors treballs de les categories infantil i juvenil. El Casino Ceretà, l'estació de tren, la biblioteca o el campanar han estat alguns dels monuments i edificis que han escollit els participants. I és que l'únic requisit per concursar era que les obres havien de representar llocs emblemàtics de Puigcerdà.

El concurs ha comptat amb la implicació del docent d'art veneçolà i col·laborador habitual del Museu Cerdà, Aquil·les Ortiz, qui ha animat els joves a continuar pintant i els ha comentat un per un els seus treballs.

En la categoria infantil, el primer premi ha estat per Isaac Camarero, de l'escola Vedruna; i Gerard Casas, també de l'escola Vedruna, ha rebut una menció d'honor. El primer premi de la categoria juvenil se l'ha emportat Martí Forcada, de l'INS Pere Borrell; el segon premi ha estat per Aina Giménez, de l'escola Vedruna; el tercer premi s'ha entregat a Pau Moya, de l'INS Pere Borrell; i Anna Barredo, de l'INS Pere Borrell, ha rebut una menció d'honor.

Des del Museu Cerdà aposten per mantenir el concurs i esperen poder comptar amb la participació de més centres educatius en les properes edicions.

Parlen al vídeo: ORIOL MERCADAL, DIRECTOR MUSEU CERDÀ PUIGCERDÀ - AQUIL·LES ORTIZ, DOCENT ART VENEÇOLÀ

El Pirineu avui