Barcelona descarta definitivament la candidatura als Jocs d'Hivern del 2026 però deixa la porta oberta pel 2030
L'Ajuntament barceloní ha confirmat que no es presentarà per organitzar l'esdeveniment d'aquí a nou anys. Els principals grups municipals de la capital addueixen manca de temps i de consens polític necessari.
Tot i això, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla valora positivament el fet que la idea es mantingui viva i que es deixi la porta oberta per presentar candidatura per al 2030.

Es descarten els Jocs Olímpics però es manté el Pla de Promoció dels Esports d'Hivern

La Generalitat ha mostrat la intenció d'incrementar la seva implicació i visibilitat en la proposta i, a efectes pràctics, coliderar-la, en considerar que es tracta d'un "projecte de país" per cohesionar-lo, especialment en la relació entre el Pirineu i la capital.

Finalment, Batalla ha agraït la feina de "totes les persones i grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona que han format la comissió d'estudi sobre els jocs, el seu interès i la seva receptivitat en conèixer a fons les diverses opinions al voltant d'un projecte de país com suposa una candidatura olímpica", i que "han servit per reobrir la porta a la possibilitat de viure un gran esdeveniment mundial al Pirineu".

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL

El Pirineu avui