Amb l'objectiu de crear llocs de treball per a les persones amb discapacitat, l'ajuntament de Puigcerdà, la Fundació Hospital de Puigcerdà i la Fundació Adis han signat recentment un conveni per engegar una bugaderia industrial que doni servei tant a la vila com a la resta de la comarca i, també, a les comarques veïnes. En un inici, el nou servei assumirà la neteja de la roba de la residència sociosanitària de Puigcerdà i del Centre d'Atenció Primària i poc a poc s'espera ampliar el nombre de clients, també del sector turístic.

El projecte de la bugaderia és només una de les iniciatives del programa laboral que impulsa la fundació. L'entitat gestiona una borsa de treball per a persones amb discapacitat física o psíquica l'objectiu de la qual és oferir una sortida professional a aquest col·lectiu que sovint té dificultats en trobar feina a la comarca. La borsa compta actualment amb una quarantena d'inscrits.

Per posar en marxa el servei de neteja industrial, el consistori ha demanat una subvenció a la Diputació de Girona en el marc del programa d'Economia Social i Solidària i espera comptar també amb la col·laboració d'entitats financeres. Les tres institucions esperen que la bugaderia sigui una realitat aquest 2017.

Parlen al vídeo: ESTHER DALMAU, EDUCADORA SOCIAL FUNDACIÓ ADIS PUIGCERDÀ - RAFAEL VILLENA, PRESIDENT FUNDACIÓ ADIS PUIGCERDÀ

El Pirineu avui