Aquest dimecres s'ha presentat a Tremp el projecte europeu de cooperació transfronterera “GPS Tourism” de turisme i mobilitat sostenible.

El projecte GPS Tourism busca fomentar i promocionar el patrimoni cultural i naturals dels Pirineus, adaptant infraestructures i millorant l'accessibilitat als actius naturals i culturals dels diferents territoris d'ambdues bandes dels Pirineus.

Entre les accions de millora que es duran a terme dins del projecte, es destaca la renovació de l'antiga estació de tren de La Pobla de Segur com a Centre Catalitzador de l'Oferta de Mobilitat Turística Sostenible amb un pressupost de 336.000 € i la millora de la connectivitat fluvial del riu Noguera Pallaresa des del Llavorsí fins a l'embassament de Sant Antoni, amb una inversió de 595.000 €.

Aquesta millora en la connectivitat fluvial del riu permetria més de 50 km navegables amb una millora del salt d'Hostalets i la creació d'un pas lateral a la presa de Sossís.

El projecte disposa d'un finançament públic-privat de 2M€, del qual un 65% del projecte es finança pel fons FEDER a través del Programa Interreg POCTEFA.

Parlen al vídeo: MERITXELL BORRÀS, CONSELLERA GOVERNACIÓ - FLORIDO DOLCET, PRESIDENT ASSOCIACIÓ EMPRESES ESPORTS

El Pirineu avui