Durant dues setmanes l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu ha organitzat un taller de restauració enfocat a la conservació i manteniment de material de les cases que sovint no se li dóna importància.

La finalitat del curs es mostrar quins procediments s'han de dur a terme per tractar correctament els diferents materials, ja que en molts casos per falta de coneixement i el mal ús dels productes, s'acaba destrossa la peça.

El curs és molt pràctic, ja que són els mateixos alumnes que porten i restauren els objectes. Segons el restaurador, Toni Fernández, la millor forma per aprendre a restaurar és la pràctica, ja que té molta més retentiva. Per altra banda, els alumnes aprenen a fer les composicions per tenir més control sobre els diferents passos de la restauració de la peça.

El taller també ajuda a l'Ecomuseu a conèixer el patrimoni de la zona, a més de donar una segona vida a les peces restaurades.
El taller ha estat finançat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Parlen al vídeo: JORDI ABELLA, DIRECTOR ECOMUSEU - TONI FERNÁNDEZ, RESTAURADOR SEU D'URGELL - MONTSE BARADO, ALUMNA TALLER RESTAURACIÓ

El Pirineu avui