El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat una moció per instar el Departament d'Interior de la Generalitat una reforma integral del Parc de Bombers de la Seu. La proposta presentada pel grup de Compromís va rebre el suport del PDeCAT i la CUP, mentre que ERC es va abstenir.

Segons ha recordat el grup de l'oposició, "A principis dels anys 90 es va inaugurar l'actual parc de bombers, on està situat en l'actualitat. Des d'aleshores les instal·lacions han patit alguna reforma però no les suficients, trobant-se en l'actualitat en unes condicions no òptimes pels bombers que hi treballen".

En nom de l'equip de govern, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va recordar que la Generalitat ja té en marxa el Pla Estratègic de Bombers 2017-2022 que, entre altres accions, preveu millores en les instal·lacions, material i personal en diversos parcs d'arreu del país, juntament amb un increment de la plantilla. Pel que fa a la necessitat que el cap de la caserna tingui dedicació exclusiva la Seu, Albert Batalla va apuntar que actualment ja hi ha casos en què els caps s'ocupen de més d'un parc.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, COMPROMÍS PER LA SEU - JOAN BARRERA, COMPROMÍS PER LA SEU

El Pirineu avui