L'estació d’esquí de Masella ha acollit amb èxit la primera prova de resistència d'esquí alpí de 12 hores "non stop" celebrada en el sud d’Europa. La prova ha consistit en un descens continu per una pista tancada per aquest esdeveniment, amb l'objectiu de realitzar el major número de baixades amb el menor temps possible per part dels equips participants integrats per un, dos o tres esquiadors. També hi ha hagut esquiadors, però, que hi han participat de manera individual per posar a prova la seva capacitat física i mental en el descens continu.

El perfil de participants ha sigut molt variat: esquiadors molt competitius de clubs d’esquí, però també grups d’amics que s’han volgut posar a prova i famílies.

La competició s’ha engegat a les 8 del matí, després de les classificatòries, amb una espectacular sortida tipus Le Mans. I ha finalitzat al cap de 12 hores amb la bandera de quadres a l’arc d’arribada, ja en plena nit.

La Head 12 hores s’ha pogut celebrar a l’estació de Masella aprofitant la particularitat el domini esquiable nocturn més important dels Pirineus. Veient la bona acollida que ha tingut la primera edició, els responsables ja preparen la segona edició d'aquesta prova de resistència.

El Pirineu avui