La Seu d'Urgell ha celebrat aquest dimarts, tot coincidint amb la festivitat del Dia de la Constitució d'Andorra i amb el final de la temporada tardor-hivern, la 30a edició del Mercat de les Oportunitats, a la part baixa del carrer Major.
El Mercat de les Oportunitats ha obert les seves portes a les 10 del matí amb parades dels diversos establiments comercials de la ciutat.
A dos quarts de dotze del migdia, s'ha fet la presentació i una degustació popular del nou pa propi de la comarca de l'Alt Urgell, anomenat Trenat de Formatge.

Aquest pa està elaborat pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida, l'Escola d'Hostaleria de Lleida i la Cooperativa Cadí, i compta amb el suport de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Recordem que el passat mes de febrer dotze forners de la comarca i del Baridà van participar en un taller per aprendre a elaborar aquest nou pa.

La presentació del Trenat de formatge i la degustació ha tingut molt èxit, i en pocs minuts la paradeta ha quedat sense existències.

El "Trenat de Formatge" neix de la unió de farina d'alta qualitat amb el formatge Urgèlia i mantega Cadí, esdevenint així l'únic pa elaborat amb dues Denominacions d'Origen Protegides, sent un producte singular del territori i un nou atractiu per dinamitzar el comerç de l'Alt Urgell.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - : MANEL LLARÀS, PRESIDENT GREMI FORNERS TERRES DE LLEIDA - LLUÍS CLOTET, PRESIDENT COOPERATIVA CADÍ - JOSEP BOIX, FORNER DE CAL JORDI, A LA CERDANYA - JOSEP CAMPI

El Pirineu avui