Des de fa uns dies s'ha registrat una onada de robatoris amb força en diversos establiments de la capital ceretana. Els furts han ocorregut en 7 comerços del nucli antic de Puigcerdà, situats a escassos metres. Concretament al carrer Major, carrer Espanya, al carrer Miquel Bernades o al carrer Querol. També han entrat, en dues ocasions, al local Jove del Consell Comarcal de Cerdanya i a l'Oficina de Turisme. Els lladres, que actuen de nit o a la matinada, arrenquen el bombí de la porta per accedir a l'establiment i extreure diners en efectiu o objectes de valor.

La sensació d'inseguretat entre els comerciants i veïns és evident. Des de la regidoria de Comerç de Puigcerdà demanen extremar aquests dies les mesures de seguretat i confien que els cossos policials enxamparan aviat l'autor o autors dels robatoris.

Des de l'Oficina del Portaveu de Lleida dels Mossos d'Esquadra han informat a aquest mitjà que hi ha en marxa un dispositiu conjunt amb la Policia Local per detenir els lladres, al mateix temps que segueix oberta una investigació.

Paral·lelament en les últimes setmanes també hi ha hagut una onada de robatoris en habitatges de la comarca, concretament a Bellver de Cerdanya i a La Molina.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA COMERÇ PUIGCERDÀ

El Pirineu avui