Cada sis mesos els diferents agents del SIAD dels diferents municipis es reuneixen per analitzar els protocols d'actuació d'avant un cas de violència per millorar-los. Tot i la gran quantitat de casos que apareixen anualment, són moltes les dones que per por o altres motius no acaben denunciant. Aquests casos és important la supervisió dels diferents agents per garantir la seguretat de la víctima.

Des del SIAD s'aconsella, en cas de violència, denunciar a les autoritats, per poder activar els protocols d'actuació i procedir a la resposta jurídica, que en funció del tipus de maltractament o situació s'empraran unes mesures o altres. És molt important ser conscient que la violència de gènere es pot produir a qualsevol edat, per tant, s'ha d'estar alerta.

En els últims anys s'ha observat un augment de violència psicològica, aquests tipus d'agressió és molt perillosa i difícil de detectar, ja que en el moment en què és visible la víctima ha interioritzat l'agressió.

Només amb els mesos que portem d'any ja s'ha comptabilitzat 16 casos de violència de gènere amb víctima mortal, l'últim succeït el passat 02 de març a Madrid.

Parlen al vídeo: MAR MOLINER, TÈCNICA SERVEIS SOCIALS ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui