Dins del marc d'activitats organitzades durant la Setmana de la Lectura d'Esterri d'Àneu, s'ha dut a terme una taula rodona “Present i futur de les editorials pirinenques” amb la participació de quatre editorials provinents de les comarques del Pirineu.

Aquestes editorials es caracteritzen per ser petites i els canals de distribució acostumen a ser limitat. A la taula rodona s'ha posat en comú la situació actual d'aquestes editorials per tal de buscar nexes per poder créixer estratègicament.

La taula rodona ha estat dinamitzada per l'escriptor urgellenc Joan Obiols. Durant el col·loqui s'ha analitzat la situació del sector, com l'afectat la crisi, tan directa com indirectament, i les opcions de futur que hi ha, tenint en compte els canvis socioeconòmics dels últims anys.

Amb les activitats d'aquest divendres es dóna per finalitzada la segona edició de la Setmana de la Lectura. Gràcies a l'èxit d'algunes de les activitats s'està plantejant des de la biblioteca organitzar més endavant una segona tanda d'aquestes dinàmiques.

Parlen al vídeo: ORIOL RIART, DIRECTOR BIBLIOTECA ESTERRI D'ÀNEU - JOAN OBIOLS, ESCRIPTOR

El Pirineu avui