L'ajuntament de Bolvir està a punt de finalitzar les obres del nou edifici consistorial, situat a Cal Fanxico, una finca emblemàtica del municipi que data del 1845. Els treballs, que van començar l'estiu passat, han consistit en rehabilitar tot l'interior de l'edifici i restaurar la façana. Per facilitar l'accés als veïns, també s'ha instal·lat un ascensor exterior. L'equip de govern ja ha fixat la data d'inauguració de les noves dependències: el 15 de maig, és a dir, per la festa major de la localitat.

En una segona fase es rehabilitaran els porxos, on s'hi han projectat nous equipaments, com ara el local social, l'arxiu municipal i la biblioteca. D'aquesta manera tots els equipaments es situaran en una mateixa zona, ja que molt a prop hi ha el poliesportiu i l'escola. A més, el consistori negocia la compra del terreny de davant la finca, d'uns 2.000m2, on hi vol situar la plaça principal de Bolvir.

Les obres de rehabilitació de Cal Fanxico compten amb un pressupost d'uns 550.000 euros i uns 700.000 es destinaran a rehabilitació dels porxos, en una segona fase. La reforma integral de la finca comptarà amb una subvenció dels fons europeus FEDER, que es podria situar al voltant dels 140.000 euros.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

El Pirineu avui