Fins a 183 persones s'han apropat aquest dimecres a la tarda a l'antic hospital de Puigcerdà per participar en la campanya de donació de sang que impulsa el Banc de Sang i Teixits de Lleida i per inscriure's, a la vegada, al registre de donants de medul·la òssia. En aquesta ocasió, la resposta dels veïns ha estat aclaparadora gràcies a la campanya de sensibilització que va engegar fa uns dies una parella de Puigcerdà amb una filla amb leucèmia. A través de les xarxes socials, els pares de la Salma, de 6 anys, animaven els veïns a participar en la campanya i els informaven que amb només una punxada podien donar sang i inscriure's, també, al banc de donants de medul·la.

No és la primera vegada que es fa una campanya per la donació de medul·la òssia a Puigcerdà però mai hi havia hagut una resposta tant positiva. De fet, la campanya estava prevista des de les 17h i fins les 21h però es va allargar dues hores més per la gran quantitat de veïns que volien participar-hi.

Entre 30 i 70 persones acostumen a donar sang a Puigcerdà i, en algun cas de més difusió, s'ha arribat a les 200 persones. Però el nombre de donacions de medul·la era normalment molt baix.

Cada any 5.000 persones són diagnosticades de leucèmia a l'Estat espanyol. Moltes necessitaran un trasplantament de medul·la òssia per superar la malaltia. Només 1 de cada 4 pacients tindrà un familiar compatible i la resta necessitaran un trasplantament de medul·la per recuperar-se.

Parlen al vídeo: BRAHIM ARFAOUI, PARE DE LA SALMA - JUAN MANUEL SÁNCHEZ, DIRECTOR BANC SANG LLEIDA

El Pirineu avui