El Consell Comarcal de Cerdanya ha presentat aquest dimecres el Pla d'Acció de Dinamització del Sector Agroalimentari de Cerdanya, que té per objectiu reimpulsar aquest sector primordial per al desenvolupament econòmic local. Després de fer un primer diagnostic per veure en quina situació es trobava el sector, l'any passat es va començar a redactar un pla on intervenen tots els agents de la cadena agroalimentària, des del ramaders i agricultors fins als restauradors i hotelers, passant pels xarcuters i comerciants.

La jornada ha comptat amb la participació de ponents del Ripollès i la Garrotxa que han explicat les seves iniciatives, moltes d'elles pioneres en la promoció del productes locals i en l’associacionisme del sector primari. També hi han estat presents 14 productors cerdans i diversos restaurants, comerços i hotels i càmpings. Amb aquest pla d'acció, que es desplegarà en els propers cinc anys, es pretén donar suport a les iniciatives locals ja existents i ser un ajut per aquells que en vulguin engegar de noves.

Des del territori veuen important potenciar la marca Cerdanya per identificar els productes locals, tal com passa al Ripollès, una comarca propera i amb unes característiques semblants.

Per finalitzar la jornada, productors de la comarca han ofert una mostra dels seus productes.

Parlen al vídeo: CAROL NABAU, AODL CONSELL COMARCAL CERDANYA - RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui