El grup d'ERC al Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha decidit sortir del govern de l'ens supramunicipal. En una reunió celebrada amb militants, consellers comarcals i alcaldes de la comarca, el vicepresident del Consell Comarcal, Francesc Viaplana, va expressar la intenció de dimitir d'aquest càrrec. Finalment la decisió que es va adoptar, per unanimitat dels assistents, va ser que tot el grup comarcal d'ERC deixés de formar part del govern d'aquesta institució.
Els motius que han portat al grup a prendre la decisió són diversos.

La formació ha expressat que "entén el Consell Comarcal com un punt de mancomunació de serveis pels municipis", funció que es reconeix que es fa, però considera que cal disminuir el volum polític de la institució, i per aquest motiu, i un cop conegut de primera mà durant aquest any i mig ERC no vol continuar participant-hi.
Per la seva part, el President del Consell Comarcal ha expressat que respecta la decisió presa per Francesc Viaplana, tot i no compartir arguments, i agraeix la tasca que ha dut a terme al Consell.

La postura d'ERC es va defensar nítidament a l'assemblea celebrada a Tremp on es debatia el futur dels governs locals.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, EX-VICEPRESIDENT CONSELL COMARCAL - JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL

El Pirineu avui