Per celebrar el dia de la dona els alumnes de 4t d'ESO de l'institut Hug Roger III han fet una lectura de microrelats en l'acte institucional del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

També s'ha exposat part de la mostra fotogràfica “Pallaresos del Món” on s'exhibeix la vida quotidiana de dones immigrants i arrelades al Pallars.

Per fer front a la desigualtat que avui en dia encara hi ha entre homes i dones, des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà s'ha contractat una agent d'igualtat per crear un informe sobre la situació laboral del consell, que en cas de desigualtat entres homes i dones, es buscarien mètodes per revertir-la. Un com implementat al consell s'espera poder portar-ho a les diferents institucions de la comarca.

Durant la jornada diferents institucions i associacions han organitzat activitats al llarg de tot el Pirineu per rememorar la figura de la dona. Des del Bibliobús Pere Quart s'ha organitzat a Rialp una sessió de “kuentos Salados” contes eròtics sefardites a càrrec del Carles Alcoy.

Parlen al vídeo: RAIMON MONTERDE, ALCALDE DE SORT - ANNA PANISELLO, VICEPRESIDENTA CONSELL COMARCAL PALLARS SOBIRÀ

El Pirineu avui